Ana içeriğe atla

e-Fatura ve Evrensel Teknolojiler | 25.06.2015

e-Fatura

Türkiye'de ilk e-fatura çalışmalarına başladığımızda GİB listesinde etkin olarak çalışan 35 firma vardı. Biz o dönemde yaptığımız projeler ile 5 şirketi daha aynı anda canlıya alarak 40 firma olmasını sağladık. Bu çalışmaların hemen sonrasında Türkiye'de birçok firma için e-Fatura zorunlu hale geldi ve bugün yaklaşık 20.000 firma etkin şekilde faturalarını elektronik ortamda kullanabiliyor.

Teknoloji

Türkiye'de e-Fatura gereksinimleri teknik bağlamda incelediğinde Brezilya, Avusturya, Almanya gibi birçok avrupa ülkesine göre daha fazla özellik (teknik gereksinim) zorunlu hale getirildi. Bu özellikler arasında mali mühür ile imzalama, ticari senaryoda e-fatura gönderimi, xslt ile gömülü görüntü desteği gibi birçok ülkeden farklı özellikler bizim ülkemizde teknik klavuzlarla gereksinim haline getirildi. 
Bizler bu gereksinimleri karşılayacak birçok teknolojiyi geliştirdik ve ortak omurgamızı diğer tüm e-Dönüşüm ürünlerine eş güdümlü olacak şekilde tasarladık. Tasarım gücümüz ile öncelikle e-Fatura projelerini tamamladık ve sonrasında sırasıyla e-defter ve e-arşiv projelerini canlıya aldık.

Evrensel Durum

Türkiye'deki e-Dönüşüm gereksinimlerini karşılama motivasyonun hemen sonrasında Almanya'da Zugferd standartlarında e-Fatura özelliğini destekledik ve Almanya'da Türkiye'den özel entegratör olan ilk firma olduk. Bu deneyimler ve iyi gelişmeler sonrasında motivasyonumuzu daha da yukarıya çektik. Şimdi ise Şili, İtalya ve diğer farklı ülkeler olmak üzere e-Dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırdık. Yakın bir zamanda Türkiye ağırlıklı olmak üzere birçok avrupa ülkesinde ve diğer bölgelerde tek bir ürün platformunda geliştirdiğimiz çözümleri birçok ülkede ve dolayısıyla birçok çok uluslu firmalarda kullanmaya başlayacağız.
Türkiye'deki teknik gereksinimlerin hazırlık süresi zor olsa da kısa sürede diğer ülkeleri destekleyecek motivasyonu hızlı kazandık. Bu anlamda bu sistemi geliştiren tüm ekibe, kendi çalışma arkadaşlarımıza ve dolayısıyla bize her anlamda değer katan paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeki sistemler

Zeki sistemler: Yapay zeka tekniklerini kullanan sistemlerdir. Sistem: Ortak bir amaca hizmet etmek için bir araya gelmiş bir ya da birden fazla elemanın uyum içinde çalışmasıdır. Melez Zeki Sistemler: Bir ya da birden fazla zeki sistemin bir araya gelmesi ve uyum için çalışmasıdır. Neden melez sisteme ihtiyaç var? Birçok iyi sistem bir araya getirilerek daha iyi sistemler oluşturulabilir. Uzman sistemlerdeki kararlılık, Genetik algoritmaların rastgeleliği ve True/False olarak ifade edilemeyen ancak yine de çözüm beklenen durumlarda bulanık sistemlerin kullanılarak "Melez Sistemlerin" tasarlanması birçok soruna çözüm sağlayabilir. Üst Zeki Sistemler: İnsan zekasına biraz daha yaklaşmayı hedefleyen ve şuan üzerinde düşündüğüm, çok daha fazla kaynak okumamı gerektiren sistemlerdir. Bu sistemlerle insan zekasına biraz daha yaklaşılması hedeflenebilir. Üst ( Meta ) Zeki Sistem (ÜZS) ile aynı anda birden fazla yapay zeka tekniği ya da alt sistemler kullanılabilir. Görüntü tanıma t

Inposia olarak «e-İrsaliye özel entegratörlük test sürecini» başarıyla tamamladık.

Göksel Üçer - Netle - Netle by Avalara

  Merhaba Arkadaşlar, Zaman çok hızlı geçiyor, biraz geç kalmış olabilirim ve Urla'daki kablosuz ağ üzerinden bu mesajımı da paylaşmak istemedim 😊 Netle'ye geçtiğim ilk yılları hatırlıyorum. Temmuz 2011 döneminde her şey bir anda olmuştu. Yönetici pozisyonundan à şirket sahibi olmak gibi durum değişikliği genelde uzun sürer, planlı olur ve stratejiler belirlenerek yapılırdı ama böyle olmadı. Hayatın bize getirdiklerine razı geldik. Her şey çok hızlı gelişti. Bir anda şirket sahibi olmuş ve diğer kurucu ortaklarımla çalışmaya başlamıştım.  Farklı hedefler, farklı çözümler ve farklı gereksinimler hep vardı ve önemlisi de bunları besleyen, büyüten, gerçekleştiren çok sıkı-yakın-dostlarım oldu. Birlikte yazdık, birlikte hayal ettik, birlikte geliştirdik ve birlikte farklı paradigmaların ulusal yazılımlarına kazanımlarını sağladık. İki ana kolda, aynı omurgada (middle-ware) tek bir şirket stratejisi ile bunu yapmak tabii ki kolay olmadı. Elde olmayan nedenlerden dolayı beklenmeyen