Ana içeriğe atla

İhracat Faturalarının e-Fatura olarak düzenlenmesi | 25.12.2015

GİB tarafından yayınlanan taslak teknik klavuzların sonrasında ihracat faturalarının da e-fatura olarak düzenlenmesi gerekiyordu. Bugün çıkan tebliğ ile birlikte bu geçiş 1.1.2017 tarihine ertelendi. 
E-fatura mükellefi olan ve ihracat faturası düzenleyen tüm kurumlar, 2017 yılından itibaren, teknik klavuzda da belirtildiği gibi Gümrük ve Sanayi bakanlığını alıcı olarak belirterek e-fatura gönderimlerini yapabilecektir. Bu kapsamda serbest bölge satışları da ihracat kapsamına girdiği için bu bölgelere özel düzenlenen kağıt faturalar da yeni dönemde ve yeni düzenleme ile birlikte e-fatura olarak hazırlanacaktır.
Alıcı firmaların yurtdışında olması ya da yolcu beraber faturalarının aracı kurumlarla entegre edilerek çalışmasına yönelik bu düzenleme ile 2016 tarihinde birçok e-fatura kullanan firmada ihracat modülü entegrasyonları yapılmalıdır. 
Bu kapsamda birçok firma ERP paketinin dışında farklı ihracat modülleri de kullanmaktadır. Her bir ihracat fatura kaynağı iş yazılımlarına yapılacak özel düzenlemeler ile birlikte tam entegasyon kullanılarak e-fatura sistemi etkin halde kullanılabilir. 
İhracat faturalarının çıktıları genelde normal bir faturadan daha karmaşık ya da çok fazla sayıda detay içermesi nedeniyle e-fatura xslt görüntü tasarımlarının da özelleştirilmesi gerekmektedir. e-fatura içinde doküman taşıma özelliğinin de etkin olarak kullanılması ile birlikte ihracat faturası düzenleyen kurumlar ek ya da özel belgeleleri de 5 Mb boyutunu geçmeyecek şekilde e-faturalarının içinde taşıyabilir ve hedef alıcılara gönderebilir.
https://www.linkedin.com/pulse/ihracat-faturalar%C4%B1n%C4%B1n-e-fatura-olarak d%C3%BCzenlenmesi-g%C3%B6ksel-%C3%BC%C3%A7er/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeki sistemler

Zeki sistemler: Yapay zeka tekniklerini kullanan sistemlerdir. Sistem: Ortak bir amaca hizmet etmek için bir araya gelmiş bir ya da birden fazla elemanın uyum içinde çalışmasıdır. Melez Zeki Sistemler: Bir ya da birden fazla zeki sistemin bir araya gelmesi ve uyum için çalışmasıdır. Neden melez sisteme ihtiyaç var? Birçok iyi sistem bir araya getirilerek daha iyi sistemler oluşturulabilir. Uzman sistemlerdeki kararlılık, Genetik algoritmaların rastgeleliği ve True/False olarak ifade edilemeyen ancak yine de çözüm beklenen durumlarda bulanık sistemlerin kullanılarak "Melez Sistemlerin" tasarlanması birçok soruna çözüm sağlayabilir. Üst Zeki Sistemler: İnsan zekasına biraz daha yaklaşmayı hedefleyen ve şuan üzerinde düşündüğüm, çok daha fazla kaynak okumamı gerektiren sistemlerdir. Bu sistemlerle insan zekasına biraz daha yaklaşılması hedeflenebilir. Üst ( Meta ) Zeki Sistem (ÜZS) ile aynı anda birden fazla yapay zeka tekniği ya da alt sistemler kullanılabilir. Görüntü tanıma t

Inposia olarak «e-İrsaliye özel entegratörlük test sürecini» başarıyla tamamladık.

Göksel Üçer - Netle - Netle by Avalara

  Merhaba Arkadaşlar, Zaman çok hızlı geçiyor, biraz geç kalmış olabilirim ve Urla'daki kablosuz ağ üzerinden bu mesajımı da paylaşmak istemedim 😊 Netle'ye geçtiğim ilk yılları hatırlıyorum. Temmuz 2011 döneminde her şey bir anda olmuştu. Yönetici pozisyonundan à şirket sahibi olmak gibi durum değişikliği genelde uzun sürer, planlı olur ve stratejiler belirlenerek yapılırdı ama böyle olmadı. Hayatın bize getirdiklerine razı geldik. Her şey çok hızlı gelişti. Bir anda şirket sahibi olmuş ve diğer kurucu ortaklarımla çalışmaya başlamıştım.  Farklı hedefler, farklı çözümler ve farklı gereksinimler hep vardı ve önemlisi de bunları besleyen, büyüten, gerçekleştiren çok sıkı-yakın-dostlarım oldu. Birlikte yazdık, birlikte hayal ettik, birlikte geliştirdik ve birlikte farklı paradigmaların ulusal yazılımlarına kazanımlarını sağladık. İki ana kolda, aynı omurgada (middle-ware) tek bir şirket stratejisi ile bunu yapmak tabii ki kolay olmadı. Elde olmayan nedenlerden dolayı beklenmeyen