Ana içeriğe atla

Biraz C# ve biraz NUnit

Unit test:

Unit test yöntemi ile tasarım yapmak çok önemli çünkü akla gelebilecek ya da gelmeyecek birçok hatayı henüz büyük bir sistemi tasarlamadan tespit edebiliriz. NUnit aracının 2.4.X sürümünü kullanıyorum. NUnit, DUnit (Delphi Unit) sisteminden biraz daha farklı geliştirilmiş. Delphi test işlemlerini yapmak için birçok sınıf tasarlanmış ancak NUnit ortamında ise istenilen sınıf veya yöntem isimleri, test işlemleri için kullanılabilir. Test işleminin başarılı şekilde yapılabilmesi için önemli olan konu NUNit framework içinde yer alan attribute değerlerinin düzgün yerde kullanılmasıdır.

[TestFixture]
Test yapılacak sınıfın üzerinde tanımlanması gerekiyor. Bu tanımlama .Net assembly içindeki bu sınıf NUnit aracı tarafından tespit edilecek ve [Test] attribute değeri olan yöntemleri çalıştıracaktır.

[Test]
Delphi'de olduğu gibi yöntem isimlerini "Test" ile başlatmak gerekmiyor. NUnit aracı, ilgili sınıftaki tüm yöntemleri gezerken yöntemin public ve [Test] ile tanımlanmış olmasını kontrol etmektedir. Kontrolden geçen tüm yöntemler sırasıyla çalıştırılacaktır ve içindeki assert sınıfına ait yöntemleri tetikleyecektir.

[SetUp]
Test sınıf kodunun içinde her bir test yöntemi öncesinde yapılması gereken SetUp işlemi varsa bu attribute değeri tanımlanmalıdır.

(Setup değeri her bir test yönteminin öncesinde çalıştırılır.)

[TearDown]
Test sınıf kodunun içinde her bir test yöntemi sonrasında yapılması gereken kapanış işlemi varsa bu attribute değeri tanımlanmalıdır.

(TearDown değeri her bir test yönteminin sonrasında çalıştırılır.)

Örnek (Setup ve TearDown)
SetUp ve TearDown değerleri test işleminde unmanaged kodlarının olması durumunda kullanılabilir. Bir dosyadan satır, karakter, blok byte değerleri okunacaksa ve her bir özellik ayrı test yöntemleri içinde test edilecekse, SetUp yönteminde çalışacak dosya açılır, TearDown yönteminde ise kapatılır. Bu şekilde her üç test yöntemi içinde dosyanın açılıp/kapatılmasına ait kod tekrarının önüne geçilmiş olacaktır.



Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeki sistemler

Zeki sistemler: Yapay zeka tekniklerini kullanan sistemlerdir. Sistem: Ortak bir amaca hizmet etmek için bir araya gelmiş bir ya da birden fazla elemanın uyum içinde çalışmasıdır. Melez Zeki Sistemler: Bir ya da birden fazla zeki sistemin bir araya gelmesi ve uyum için çalışmasıdır. Neden melez sisteme ihtiyaç var? Birçok iyi sistem bir araya getirilerek daha iyi sistemler oluşturulabilir. Uzman sistemlerdeki kararlılık, Genetik algoritmaların rastgeleliği ve True/False olarak ifade edilemeyen ancak yine de çözüm beklenen durumlarda bulanık sistemlerin kullanılarak "Melez Sistemlerin" tasarlanması birçok soruna çözüm sağlayabilir. Üst Zeki Sistemler: İnsan zekasına biraz daha yaklaşmayı hedefleyen ve şuan üzerinde düşündüğüm, çok daha fazla kaynak okumamı gerektiren sistemlerdir. Bu sistemlerle insan zekasına biraz daha yaklaşılması hedeflenebilir. Üst ( Meta ) Zeki Sistem (ÜZS) ile aynı anda birden fazla yapay zeka tekniği ya da alt sistemler kullanılabilir. Görüntü tanıma t

Inposia olarak «e-İrsaliye özel entegratörlük test sürecini» başarıyla tamamladık.

Göksel Üçer - Netle - Netle by Avalara

  Merhaba Arkadaşlar, Zaman çok hızlı geçiyor, biraz geç kalmış olabilirim ve Urla'daki kablosuz ağ üzerinden bu mesajımı da paylaşmak istemedim 😊 Netle'ye geçtiğim ilk yılları hatırlıyorum. Temmuz 2011 döneminde her şey bir anda olmuştu. Yönetici pozisyonundan à şirket sahibi olmak gibi durum değişikliği genelde uzun sürer, planlı olur ve stratejiler belirlenerek yapılırdı ama böyle olmadı. Hayatın bize getirdiklerine razı geldik. Her şey çok hızlı gelişti. Bir anda şirket sahibi olmuş ve diğer kurucu ortaklarımla çalışmaya başlamıştım.  Farklı hedefler, farklı çözümler ve farklı gereksinimler hep vardı ve önemlisi de bunları besleyen, büyüten, gerçekleştiren çok sıkı-yakın-dostlarım oldu. Birlikte yazdık, birlikte hayal ettik, birlikte geliştirdik ve birlikte farklı paradigmaların ulusal yazılımlarına kazanımlarını sağladık. İki ana kolda, aynı omurgada (middle-ware) tek bir şirket stratejisi ile bunu yapmak tabii ki kolay olmadı. Elde olmayan nedenlerden dolayı beklenmeyen